Hľadáte dokonalý recept na jemné a ľahučké turecké rožky, ktoré sú nadýchané ako pena? Skúste tento vynikajúci recept, ktorý zaručene zvládne každý. Turecké rožky sú pripravené zo skladaného cesta, ktoré je po upečení neskutočne jemné a vláčne. Postupujte podľa návodu vo videu a výsledok bude úžasný!
Ingrediencie:
- 250 ml mlieka
- 8 g vanilkového cukru
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 lyžica sušeného droždia
- 4 lyžice oleja
- 1 vajce
- 500 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- Roztopené maslo
- Nutella
- Trocha mlieka
- Práškový cukor
Postup:
- Do misky nalejte teplé mlieko a pridajte vanilkový cukor, kryštálový cukor a sušené droždie. Dobre premiešajte.
- Pridajte olej a bielok, opäť dôkladne premiešajte.
- Postupne vmiešajte preosiatu múku a soľ. Cesto potom vypracujte na pracovnej doske.
- Vyformujte cesto do tvaru bochníka, prikryte fóliou a utierkou a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
- Cesto rozdelíte na 7 guličiek a každú rozvaľkáte na placku (nie celkom tenkú).
- Skladajte placky cesta tak, že ich potriete maslom, posypete kukuričným škrobom a vrstvíte. Vrch už netreba potierať ani posýpať.
- Na pomúčenej doske rukami roztlačte a následne rozvaľkajte cesto na tenký kruh.
- Nakrájajte cesto na trojuholníky a každý na širokej časti v strede nakrojíte (viď video).
- Na širšiu časť trojuholníka navrstvíte lyžičku Nutelly a stočíte.
- Stočené rožky uložte na plech vyložený papierom a nechajte ešte chvíľu kysnúť pod utierkou.
- Potrite žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte pri teplote 180 stupňov Celsius po dobu 25 minút.
- Po upečení nechajte turecké rožky vychladnúť a potom ich poprášite práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť a úspech pri pečení týchto neskutočne jemných a nadýchaných tureckých rožkov!
Videorecept:
zdroj: Ricette dolce facili