Nadýchané turecké rožky z jedného vajíčka: Recept na jemné a ľahučké rožteky, ktoré vždy vydaria!

Hľadáte dokonalý recept na jemné a ľahučké turecké rožky, ktoré sú nadýchané ako pena? Skúste tento vynikajúci recept, ktorý zaručene zvládne každý. Turecké rožky sú pripravené zo skladaného cesta, ktoré je po upečení neskutočne jemné a vláčne. Postupujte podľa návodu vo videu a výsledok bude úžasný!

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica sušeného droždia
  • 4 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • Roztopené maslo
  • Nutella
  • Trocha mlieka
  • Práškový cukor

Postup:

  1. Do misky nalejte teplé mlieko a pridajte vanilkový cukor, kryštálový cukor a sušené droždie. Dobre premiešajte.
  2. Pridajte olej a bielok, opäť dôkladne premiešajte.
  3. Postupne vmiešajte preosiatu múku a soľ. Cesto potom vypracujte na pracovnej doske.
  4. Vyformujte cesto do tvaru bochníka, prikryte fóliou a utierkou a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
  5. Cesto rozdelíte na 7 guličiek a každú rozvaľkáte na placku (nie celkom tenkú).
  6. Skladajte placky cesta tak, že ich potriete maslom, posypete kukuričným škrobom a vrstvíte. Vrch už netreba potierať ani posýpať.
  7. Na pomúčenej doske rukami roztlačte a následne rozvaľkajte cesto na tenký kruh.
  8. Nakrájajte cesto na trojuholníky a každý na širokej časti v strede nakrojíte (viď video).
  9. Na širšiu časť trojuholníka navrstvíte lyžičku Nutelly a stočíte.
  10. Stočené rožky uložte na plech vyložený papierom a nechajte ešte chvíľu kysnúť pod utierkou.
  11. Potrite žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a vložte do predhriatej rúry.
  12. Pečte pri teplote 180 stupňov Celsius po dobu 25 minút.
  13. Po upečení nechajte turecké rožky vychladnúť a potom ich poprášite práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť a úspech pri pečení týchto neskutočne jemných a nadýchaných tureckých rožkov!

Videorecept: 

zdroj: Ricette dolce facili

You Might Also Like