Nadýchané a chutné japonské pouličné jedlo! Lacné ingrediencie! Jednoduchá domáca palacinka

Úžasné palacinky, ktoré sú tak jednoduché, že ich zvládne pripraviť prakticky každý. Tento jednoduchý a hlavne lacný variant si obľúbi celá rodina. Bez pridania prášku do pečiva a s jemnou vanilkovou príchuťou!

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 20 ml mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 25 g cukru

Postup:

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov.
  2. Do väčšej misy pridáme žĺtky, mlieko a metličkou rozmiešame.
  3. Cez sitko preosejeme múku a všetko premiešame, kým nám zmes nezhustne.
  4. Pridáme vanilkový extrakt a dobre premiešame.
  5. Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávajúc cukor (rozdelíme ho na 3 tretiny).
  6. Sneh pridáme do žĺtkového cesta a dobre premiešame.
  7. Zmes prelejeme do cukrárskeho vrecka.
  8. Na panvicu pridáme kvapku oleja a rovnomerne rozotrieme servítkou po celej ploche.
  9. Cesto vytlačíme na panvicu, pridáme 2 lyžičky vody, prekryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 5 minút.
  10. Po piatich minútach odkryjeme a preklopíme palacinky, pridáme čajovú lyžičku vody, prekryjeme a pokračujeme asi 5 minút vo varení.
  11. Na hotové palacinky môžeme pridať plátky masla, poliať sirupom a servírovať. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Báječná vareška, Qiong Cooking

You Might Also Like