Na prípravu najjemnejšieho koláču budete potrebovať tvaroh a 4 vajíčka. Jednoduchý a lahodný dezert môžete mať na stole už za pár minút!

Ak hľadáte koláč, ktorý bude jednoduchý na prípravu a pritom bude chutiť úžasne, vyskúšajte toto tvarohové pokušenie. Koláč s názvom Pārsla v lotyštine znamená „vločka“ a tento názov je úplne oprávnený. Každý kúsok tohto koláču sa vo vašich ústach roztopí ako snehová vločka na dlani.

 

Budete potrebovať:

Cesto:

120 gramov múky

4 vajíčka

120 gramov cukru

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

štipka soli

kakaový prášok (na posypanie)

Krém:

200 gramov jemného tvarohu

100 gramov cukru

250 ml smotany

1 vanilkový cukor

Postup:

V hlbokej miske si pomocou mixéru vymiešame vajíčka. Postupne pridávame po častiach cukor. V inej miske si zmiešame prášok do pečiva, soľ a vanilkový cukor. Po častiach pridávame k vajíčkam s cukrom a jemne, vzdušne miešame. Cesto by na záver malo mať strednú hustotu a jednotnú konzistenciu.

Na plech si dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 10 minút.

Zatiaľ si môžeme pripraviť krém. Jemný tvaroh zmiešame s cukrom a takisto s vanilkovým cukrom. Ak ste použili hrudkový tvaroh, vôbec to nevadí. Pomocou mixéru ho vyšľahajte úplne na jemno a pridajte smotanu. Vznikne nám hustejšia hmota.

Upečené cesto prerežeme na polovicu a vzniknú nám dve samostatné vrstvy. Na spodnú časť dáme cca 2/3 krému. Položíme druhú polovicu cesta a povrch potrieme zvyškom krému. Dezert posypeme kakaom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny. Dobrú chuť.

You Might Also Like