Táto verzia krémešu vás naozaj veľmi prekvapí svojou ľahkou prípravou a famóznou chuťou.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
50 dkg hladkej múky
5 dkg masla
5 dkg cukru
2 dl mlieka
15 g prášku do pečiva
štipku soli
Na krém:
1,25 l mlieka
5 ks vajec
4 kopcovité lyžice hladkej múky
6 kopcovitých lyžíc cukru
3 balenia vanilkového cukru
Na polevu:
10 dkg čokolády na varenie
5 dkg masla
Postup:
Z hladkej múky, prášku do pečiva, masla, mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
Každú časť rozvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a každý kus pečiem 5 minút na 170°C. Takto upečené pláty opatrne preložíme na pracovnú dosku aby vychladli.
K žĺtkom postupne pridávame cukry, mlieko a múku a krém postupne vymiešavame nad ohňom. Necháme zhustnúť 1-2 minúty a odložíme z ohňa.
Následne na pevnú penu vyšľaháme bielka, ktoré jemne primiešame do krému. Ešte teplý krém postupne navrstvíme na pláty.
Čokoládu roztopíme nad parou spolu s maslom a rovnomerne ju rozotrieme na vrchnom pláte. Necháme odstáť v chlade, najlepšie cez celú noc. Dobrú chuť.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.
zdroj: nosalty.hu