Myslela som si, že o pirohoch viem všetko, ale tento spôsob prípravy je jedinečný!

Prvé recepty, v ktorých sa objavujú pirohy, pochádzajú z Ruska a boli známe už v 13. storočí! Zaujímavosťou je, že sa objavujú v rôznych krajinách a jeden recept má nekonečné množstvo verzií. Stačí malé množstvo zemiakov, múka, voda, korenie a obed je hotový. Máme pre vás recept na pirohy s mäsom. Vyskúšajte to!

Potrebujeme:
Cesto:
0,5 kg múky (najprv len 2 šálky múky, potom pridajte zvyšnú múku)
2 šálky vody
Štipka soli
2 čajové lyžičky olivového oleja

Náplň:
Približne 0,5 kg mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
1 pohár mäsového vývaru
Pažítka
Soľ, korenie
1 polievková lyžica masla na vyprážanie
0,5 l mäsového vývaru

Postup:

Zmiešajte 2 poháre múky s 2 pohármi vody, premiešajte a nechajte 5 minút odstáť. K mäsu pridajte nasekanú pažítku, pohár vývaru, soľ a korenie. Do zmesi na cesto pridajte zvyšnú múku a vypracujte hladké cesto. Vyvaľkajte tenký plát a vykrojte ho napríklad pomocou pohára. Potom ich naplňte mäsovou zmesou. Na panvici rozpustite maslo a opečte na ňom placky. Keď sú mierne ružové, zalejte ich zvyšným vývarom a na miernom ohni ich varte 5 minút. Podávajte so smotanou a nasekanou pažítkou.

Vďaka tejto príprave sa koláče rozplývajú priamo v ústach. Môžete ich pripraviť aj na sladko, napríklad s džemom a škoricou!

You Might Also Like