“V originálnom recepte sa vrchné cesto tvarovalo do mriežky. Ja som nejako nemala chuť tvarovať, tak mám vrchný plát vcelku, ale na chuti mu neubralo”
Budeme potrebovať:
Cesto:
500 g – polohrubá múka
200 g – práškový cukor
250 g – stužený tuk (Hera)
2 ks – vajíčko
1 bal. – prášok do pečiva
Náplň:
500 g – tvaroh
200 ml – kyslá smotana
1 bal. – vanilkový cukor
4 lyžice – práškový cukor
6 ks – jablká
1 bal. – vanilkový cukor
1 bal. – škoricový cukor
Postup:
1.
Suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
2.
Na vymastený a múkou vysypaný plech preložíme pomocou valčeka vyvaľkaný plát cesta. Boky mierne vyvýšime.
3.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme smotanu a ešte premiešame.
4.
Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme cukrom. Kto má rád sladšie, pokojne môže pridať viac cukru.
5.
Následne nanášame plnky. Nanášame striedavo.
6.
Povrch koláča znovu prikryjeme druhým plátom cesta alebo urobíme mriežky. Popicháme vidličkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
7.
Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.