Moldavské mäsové guľky: Keď som ich dala na stôl, hneď sa všetkým zbiehali slinky!

Recept krok za krokom vo videu – Moldavské bravčové frijoles – Na prípravu receptu potrebujete:

Potrebné ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčového mäsa (alebo zmes bravčového a hovädzieho mäsa 70-30 %)
  • 3 stredne veľké cibule
  • 4 zemiaky uvarené v šupke
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica strúhaného korenia
  • 1 polievková lyžica soli
  • 5-6 celých vajec (približne 2 vajcia/kg mäsa)
  • 200-250 g strúhanky
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 vetvička petržlenu
  • 2 stredne veľké až veľké mrkvy
  • 1/2 l oleja (na vyprážanie)

Príprava:

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte a 15-20 minút ju smažte na 2-3 lyžiciach oleja na miernom ohni. Za občasného miešania pridajte 1 čajovú lyžičku soli.
  2. Nastrúhajte mrkvu. Zemiaky ošúpeme a postrúhame na malom strúhadle.
  3. Na cibuľu dajte mrkvu, premiešajte a varte 4-5 minút, potom zmes preložte do kuchynského robota a nasekajte nadrobno.
  4. Mleté mäso vložte do veľkej misy. Pridáme cibuľu s mrkvou, zemiaky, nadrobno nakrájanú zeleninu, pretlačený cesnak, korenie, soľ, vajcia a miešame 15-20 minút, pričom primiešame strúhanku.
  5. Misku prikryte potravinovou fóliou a dajte na 30 minút do chladničky.
  6. Po 30 minútach formujte rezance rukami potretými trochou oleja.
  7. Do panvice na miernom ohni dajte 150 ml oleja. Vyprážané filé smažte na miernom ohni celkovo 8-10 minút (4-5 minút z každej strany).
  8. Rezance podávajte so zemiakovou kašou.

Vychutnajte si s chuťou! Užite si to!

 

You Might Also Like