Recept krok za krokom vo videu – Moldavské bravčové frijoles – Na prípravu receptu potrebujete:
Potrebné ingrediencie:
- 1,5 kg bravčového mäsa (alebo zmes bravčového a hovädzieho mäsa 70-30 %)
- 3 stredne veľké cibule
- 4 zemiaky uvarené v šupke
- 1 strúčik cesnaku
- 1 polievková lyžica strúhaného korenia
- 1 polievková lyžica soli
- 5-6 celých vajec (približne 2 vajcia/kg mäsa)
- 200-250 g strúhanky
- 1 zväzok kôpru
- 1 vetvička petržlenu
- 2 stredne veľké až veľké mrkvy
- 1/2 l oleja (na vyprážanie)
Príprava:
- Cibuľu očistite a nakrájajte a 15-20 minút ju smažte na 2-3 lyžiciach oleja na miernom ohni. Za občasného miešania pridajte 1 čajovú lyžičku soli.
- Nastrúhajte mrkvu. Zemiaky ošúpeme a postrúhame na malom strúhadle.
- Na cibuľu dajte mrkvu, premiešajte a varte 4-5 minút, potom zmes preložte do kuchynského robota a nasekajte nadrobno.
- Mleté mäso vložte do veľkej misy. Pridáme cibuľu s mrkvou, zemiaky, nadrobno nakrájanú zeleninu, pretlačený cesnak, korenie, soľ, vajcia a miešame 15-20 minút, pričom primiešame strúhanku.
- Misku prikryte potravinovou fóliou a dajte na 30 minút do chladničky.
- Po 30 minútach formujte rezance rukami potretými trochou oleja.
- Do panvice na miernom ohni dajte 150 ml oleja. Vyprážané filé smažte na miernom ohni celkovo 8-10 minút (4-5 minút z každej strany).
- Rezance podávajte so zemiakovou kašou.
Vychutnajte si s chuťou! Užite si to!