Recept, podľa ktorého si obľúbené langoše môžete pripraviť aj doma. Podávame s cesnakom a posypané syrom.
Na chutné langoše potrebujeme:
300 ml Mlieka
pol kávovej lyžičky cukru
pol kávovej lyžičky soli
500 g hladkej múky
kocku droždia 42g
Postup:
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme doň droždie. Kvások necháme asi 5 minút vzísť v teple. Múku osolíme a preosejeme do misy. Pridáme kvások a v robote vypracujeme cesto. Cesto môžeme vypracovať aj ručne, ale robotom to bude trvať len 3 – 5 minút.
Hotové cesto necháme aspon 30 minút kysnúť v teple alebo v miske kyske. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm široký plát a pohárom z neho vykrojíme väčšie kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť.
V panvici rozpálime olej: dávam trošku viac. Nakysnuté kolieska vytiahneme do strán a ihneď vyprážame v oleji do zlatista.
Hotové langoše odkladáme na savý papier, aby sme sa zbavili tuku a dopĺňame vybranými surovinami – syr, cesnak, kečup, tatarka.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.
zdroj: bajecnavareska.sk