Môj manžel si zamiloval túto plnenú papriku, ktorú ma naučila moja stará mama, je to rýchly a ľahký spôsob ako potešiť svojích najmilších!

Zdieľať článok na

Tento recept je na 6 kusov plnenej papriky 

Suroviny:
3 veľké hrubšie papriky,
150 g kuracieho mäsa ( rezne ),
6 stredne veľkých šampiňónov,
trochu nastrúhaného syru, soľ,
mleté čierne korenie,

Suroviny na smotanovú omáčku:
180 ml smotany na varenie,
50 ml mlieka,
výpek – šťava z mäsa a šampiňónov,
1 vrchovatá ČL hladkej múky,
mletá sladká červená paprika,
soľ,

Postup prípravy:
1) Papriky rozrežeme na polky,
2) odstránime jadierka,
3) jemne opláchneme, utrieme.
4)
 Na oleji osmažíme na malé kúsky nakrájané mäso, následne pridáme na malé kúsky nakrájané ošúpané šampiňóny, premiešame a osmažíme.
5) Na koniec pridáme soľ a mleté čierne korenie.
6) Každú polovičku papriky naplníme bez výpeku, šťavy, zmesou.
7) Takto naplnené papriky naukladáme vedľa seba na olejom vymazaný plech a pridáme trochu vody.
8) Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry, približne na 30 minút, pri teplote 160 stupňov.
9) Tesne pred koncom pečenia, dáme alobal bokom a papriky posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť 1 – 2 minúty.

Postup prípravy smotanovej omáčky:
1) Výpek, šťavu necháme zohriať na panvici a následne k výpeku prilejeme smotanu zmiešanú s mliekom, dobre premiešame a necháme na miernom ohni zovrieť.
2) Do misky odoberieme trochu s omáčky a primiešame hladkú múku.
3) Túto zmes prilejeme opatrne, za stáleho miešania k omáčke.
4) Premiešame a necháme chvíľu povariť.
5) Na koniec pridáme podľa potreby soľ a mletú sladkú červenú papriku.

Jedlo môžeme podávať s ryžou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

zdroj: facebook.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like