Môj manžel prehlásil, že tento krémeš je lepší ako ten z cukrárne: Výborný krémeš z lístkového cesta – hotový ho máte za 30 minút.

Spread the love

Na prípravu budeme potrebovať:

500 g lístkového cesta,
100 g pr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
800 ml mlieka,
2 žĺtka,
2 balíčky zlatého klasu,
250 g masla,
2x smotana na šľahanie,
čokoláda na varenie.

POSTUP:

 Krok 1  
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Poprepichujeme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v trúbe do zlata na 150 stupňov.

 Krok 2  
Pripravíme si krém. Mlieko zohrejeme na ohni, pridáme pr. cukor, vanilkový cukor a zlaté klasy. Následne pridáme žĺtka a privedieme do varu. Miešame dovtedy, kým nám krém nestuhne. Odstavíme a necháme vychladnúť.

 Krok 3  
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.

Krok 4  
Navrstvíme na upečený plát lístkového cesta.

Krok 5  
Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom a polejeme roztopenou čokoládou.

Krok 6  
Necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce horúcim nožom.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like