Mleté mäso a strúhané zemiaky z jedného pekáča: Rýchly a jednoduchý obed!

Nádherné a lahodné jedlo, ktoré sa skladá len z niekoľkých ingrediencií a pritom vás ohromí svojou chutnou jednoduchosťou.

Tento vynikajúci recept sme objavili na YouTube kanáli Cookrate – Meat Recipes. Zabudnite na klasické vyprážanie, tento spôsob prípravy mletého mäsa a zemiakov je zdravší a chutnejší.

Potrebujeme:

  • 6 ks zemiaky
  • 1 ks vajce
  • 20 g zelenej cibule
  • 5 g soli
  • 3 g čierneho korenia Pre mäsovú náplň:
  • 350 g mletého mäsa
  • 1 ks vajce
  • 5 g soli
  • 3 g čierneho korenia
  • 50 g mozzarelly Použijeme pekáč s rozmermi 32 x 32 cm

Postup:

  1. Začneme prípravou zemiakov. Olúpeme ich a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhané zemiaky presunieme do misky.
  2. Zelenú cibuľku nakrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Pridáme soľ, čierne korenie a vajce. Všetko dôkladne premiešame.
  3. Plech na pečenie vyložíme papierom a vytvárame kôpky zemiakovej zmesi (pomocou varešky).
  4. Pristúpime k príprave mäsovej náplne.
  5. Mleté mäso zmiešame so soľou, čiernym korením a vajcom. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Z tejto zmesi formujeme guľky, ktoré umiestňujeme na zemiakový základ na plechu.
  6. Na záver nastrúhame syr a rozložíme ho rovnomerne na vrch mäsových guľôk.
  7. Pekáč vložíme do predhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 180 °C/25 minút.

Príjemnú chuť vám praje náš tím! 🙂

Video návod:

zdroj: Cookrate – Meat Recipes

You Might Also Like