MINIKOLÁČIKY rozplývajúce sa na jazyku, ktoreé nemusia kysnúť: Toto musíte ochutnať!

Spread the love

Potrebné prísady:

140g masla
140g masti
420g hladká múka
50g droždie
15pl vlažného mlieka
2ks žĺtok
2pl cukru

POSTUP PRÍPRAVY:

Maslo aj masť si necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Do misy si dáme múku a urobíme si jamku do ktorého dáme vlažné mlieko. cukor a nadrobíme droždie a počkáme až nám vzíde kvások. Potom pridáme zvyšné suroviny a rukami vypracujeme hladké cesto.
Z cesta robíme koláčiky ktoré plníme náplňou podľa chuti. je jedno akú si vyberiete šimlová, maková, tvarohová, lekvárová – proste takú akú máte radi. pečieme do zlatista približne na 170 stupňov. ale každý sa radšej riaďte svojou rúrou, pretože každá pečie inak.

Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like