Medové trubičky s tou najlepšou plnkou! Tento recept budete milovať

Spread the love

Suroviny sú na približne 60 kusov.

Ingrediencie:

  • vajce – 1 ks
  • hladká múka – 170 g
  • práškový cukor – 140 g
  • med – 40 g
  • prášok do pečiva – štipka

Plnka:

  • salko – 1 konzerva (skaramelizované)
  • maslo – v pomere 1:1 k salku

Zdobenie:

  • čokoláda

POSTUP:

  1. Zo surovín vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme postáť hodinu pri izbovej teplote.
  2. Potom ho vyvaľkáme na tenko (asi 1-2 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm.
  3. Dáme ich na papier na pečenie a upečieme pri 160 °C. Sú hotové rýchlo, keď okraje začnú chytať farbu.
  4. Hneď po vybratí z rúry ich odlepíme od papiera pomocou noža, otočíme a rýchlo zrolujeme pomocou varešky. Odporúčam ich piecť max. po 5-6 kusov, lebo viac skrútiť nestihneme a začnú nám tvrdnúť a lámať sa.
  5. Vychladnuté trubičky naplníme plnkou zo skaramelizovaného salka a masla (pomer 1:1).
  6. Konce namočíme do čokolády.

You Might Also Like