Tieto šišky sú vlastne úplne jednoduché na prípravu. Ak ste zvládli prácu s kysnutým cestom, nebude to pre vás nič nové pod slnkom. Výsledok je však veľmi pekný a chutný.
1.KROK
Do misy preosejte hladkú múku a do stredu urobte jamku. Nasypte doň rozdrobené droždie a zalejte ho trochou teplej vody. Pridáme vajce, oba cukry a tieto prísady vmiešame do stredu múky.
Múku posypte lyžičkou soli (nesmie prísť do kontaktu s kváskom) a zalejte mliekom. Všetko spolu s múkou dôkladne premiešajte a vypracujte husté, súdržné a nelepivé cesto. Keď cesto začne mať konzistenciu plastelíny, pridajte zmäknuté maslo nakrájané na kocky a rukami ho úplne zapracujte do cesta. Hotové cesto prikryte potravinovou fóliou a čistou utierkou a nechajte ho hodinu kysnúť.
2.KROK
Cesto vyklopte na jemne pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkajte ho na placku hrubú asi pol centimetra. Pomocou pohára alebo vykrajovačky na sušienky vykrojte kruhy a potom do stredu vykrojte ďalší menší kruh. Budúce šišky položte na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryte ich utierkou a nechajte ich ešte 15 minút kysnúť.
Vyšľahajte jeden žĺtok a potrite ním povrch všetkých šišiek, potom ich ozdobte čokoládovými lupienkami a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20 minút.
3.KROK
Po upečení nechajte šišky úplne vychladnúť a uvarte vanilkový puding podľa návodu. Cesto pozdĺžne rozrežte na polovicu, krém naplňte do zdobiaceho vrecka, vytlačte ho na celý rezaný povrch spodnej polovice šišky a prikryte hornú polovicu. Hotové šišky posypte práškovým cukrom a podávajte.
zdroj: youtube.com