Komu by sa chcelo zdĺhavo pripravovať kysnuté cesto a premýšľať nad nejakou úchvatnú náplňou?
Dlhé hodiny, ktoré prestojíme pri kuchynskej linke, rozhodne nie sú ničím lákavým.
Lámete si však hlavu, čím prekvapiť svojich blízkych a priateľov? Pripravte pre nich bleskurýchly mäsový závin z lístkového cesta.
Ingrediencie
50 g masla
1 veľkú cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
700 g bravčového mletého mäsa
2 lyžičky horčice
1 vajce
450 g lístkového cesta
3 natvrdo uvarené vajcia
soľ a korenie
Postup:
1) Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
2) Na masle orestujeme na miernom ohni cibuľu, cesnak a petržlen.
3) Na cibuľke opražíme mleté mäso, pridáme horčicu a rozšľahané vajcia (nechajte si trochu na pomazanie cesta), osoľte a okoreňte.
4) Medzitým lístkové cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
5) Mäsovú plnku dajte do stredu obdĺžnika. Na mäso položte uvarené vajcia.
6) Na dlhších stranách obdĺžnika urobte šikmé rezy. Zhruba 2 cm smerom ku kraju. Vzniknú Vám prúžky. Tie prekrížite a uzavrite týmto spôsobom závin. Pokiaľ Vám nejaké cesto zostalo, môžete im závin dozdobiť.
7) Potrite cesto zvyšným vajcom a pečte 40 minút (dozlatista).