Mäsové guľky z rúry, ktoré zaručene očaria: Jemné a nesmierne lahodné!

Máme pre vás vynikajúci recept na mäsové guľky, ktoré sú nielen chutné, ale aj rýchlo a jednoducho pripravené. Tieto guľky sa skvele hodí k zemiakovej kaši alebo čerstvému zeleninovému šalátu.

Na prípravu týchto šťavnatých mäsových guľiek budete potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 mrkvy
  • 850 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • červenú mletú papriku podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 2-3 PL kukuričného škrobu
  • tvrdý syr

Na omáčku:

  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 150 ml smotany na varenie
  • soľ

Postup:

  1. Ošúpte a nastrúhajte zemiaky na jemnom strúhadle, dochuťte soľou. Nechajte 10 minút odstáť.
  2. Ošúpte cibuľu a mrkvu. Cibuľu nastrúhajte na hrubom a mrkvu na jemnom strúhadle.
  3. Scedíte šťavu zo zemiakov, vytlačte ich a premiešajte v miske s mrkvou, cibuľou, mletým mäsom a prelisovaným cesnakom. Dochutíme soľou a paprikou.
  4. Pridajte kukuričný škrob a vajíčko. Vypracujte zmes do hladka.
  5. Vymažte plech olejom a formujte mäsové guľky, ktoré ukladáte vedľa seba na plech.
  6. V samostatnej miske zmiešajte paradajkový pretlak, smotanu na varenie a soľ. Omáčku rovnomerne nalejte na guľky.
  7. Pečte guľky v predhriatej rúre pri 180-200 °C asi 35 minút. 20 minút pred koncom pečenia posypte guľky strúhaným syrom a nechajte zapiecť.

zdroj text+foto: retete-usoare.info

You Might Also Like