Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na neskutočne chutné mäsové guľky s omáčkou? Pripravte si tento neodolateľný pokrm a potešte svoje chuťové poháriky aj tých vašich blízkych. S naším netradičným a zaujímavým spôsobom prípravy už nikdy nebudete chcieť mäsové guľky pripravovať inak!
Na tento nenáročný recept na najlepšie mäsové guľky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
Ingrediencie pre mäsové guľky:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 1 lyžička mletého korenia
- 1 lyžica soli
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička zmesi korenia
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- strúhanka podľa potreby
- petržlenová vňať
- 1 lyžica rastlinného oleja
Ingrediencie pre omáčku:
- 2 lyžice múky
- 500 ml horúcej vody
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Do veľkej misky pridajte mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, vajce, korenie, soľ, sódu bikarbónu, zmes korenia a mletú sladkú papriku.
- Pridajte strúhanku podľa potreby, aby sa guľky dali dobre formovať. Potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a olej. Uistite sa, že všetko je dobre premiešané.
- Zo zmesi vyformujte guľky podľa preferovanej veľkosti a uložte ich na tanier.
- Na panvici rozpáľte olej a usmažte guľky zo všetkých strán, približne 10 minút.
- Do panvice pridajte múku a premiešajte spolu s guľkami.
- Nalejte horúcu vodu, paradajkový pretlak a rozmiešajte, aby ste získali riedku omáčku.
- Panvicu zakryte pokrievkou a nechajte guľky s omáčkou variť približne 30 minút.
- Nakoniec dochutíme omáčku podľa vlastnej chuti korením a petržlenovou vňaťou.
- Voňavé mäsové guľky s omáčkou sú hotové a môžete ich servírovať, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
zdroj: Kuhinja za 10