Mäsové guľky, o ktorých bude každý hovoriť: Tento recept vás prekvapí svojou jednoduchosťou!

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na neskutočne chutné mäsové guľky s omáčkou? Pripravte si tento neodolateľný pokrm a potešte svoje chuťové poháriky aj tých vašich blízkych. S naším netradičným a zaujímavým spôsobom prípravy už nikdy nebudete chcieť mäsové guľky pripravovať inak!

 

Na tento nenáročný recept na najlepšie mäsové guľky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

Ingrediencie pre mäsové guľky:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička zmesi korenia
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • strúhanka podľa potreby
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Ingrediencie pre omáčku:

  • 2 lyžice múky
  • 500 ml horúcej vody
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Do veľkej misky pridajte mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, vajce, korenie, soľ, sódu bikarbónu, zmes korenia a mletú sladkú papriku.
  2. Pridajte strúhanku podľa potreby, aby sa guľky dali dobre formovať. Potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a olej. Uistite sa, že všetko je dobre premiešané.
  3. Zo zmesi vyformujte guľky podľa preferovanej veľkosti a uložte ich na tanier.
  4. Na panvici rozpáľte olej a usmažte guľky zo všetkých strán, približne 10 minút.
  5. Do panvice pridajte múku a premiešajte spolu s guľkami.
  6. Nalejte horúcu vodu, paradajkový pretlak a rozmiešajte, aby ste získali riedku omáčku.
    1. Panvicu zakryte pokrievkou a nechajte guľky s omáčkou variť približne 30 minút.
    2. Nakoniec dochutíme omáčku podľa vlastnej chuti korením a petržlenovou vňaťou.
    3. Voňavé mäsové guľky s omáčkou sú hotové a môžete ich servírovať, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

    Dobrú chuť!

 

zdroj: Kuhinja za 10

You Might Also Like