Mäsová torta, z tých najlepších surovín, ako sú huby, vajcia či syr. Veľmi chutná a bohatá torta, ktorá je ideálna ako malé občerstvenie pre celú rodinu!

Zdieľať článok na

ZLOŽENIE:


1,5 šálky hl. múky
kyslá smotana 100g
100 g margarínu

Na náplň:
0,5 kg mäsa – bravčové alebo kuracie
0,5 kg húb
vajcia 5 ks uvarené
tvrdý syr 150 g
300 g majonézy
rastlinný olej
soľ podľa chuti

Postup:


1) Začneme s cestom. K tomu potrebujeme mäknutie margarín a preosiatu múku a smotanu. Vypracujeme elastické mäkké cesto a dať na 20 minút do chladničky.

2) Po uplynutí tejto doby rozdelíme cesto na štyri rovnaké kúsky. Každá časť vyvaľkáme do guľatého tvaru torty. Pečieme pri 200 stupňoch po dobu 5-10 minút, každú zvlášť.

3) Teraz si môžete pripraviť náplň. A samozrejme, v prvom rade pomelieme mäso a varíme v osolenej vode, kým nebude uvarené. Záleží, aký druh mäsa si zvolíme. Necháme vychladnúť mäso. Jemne udusíme aj huby.

4) A, už môžeme nakladať do misy v nasledujúcom poradí: cesto – Bravčové mäso – cesto – huby-majonéza – cesto – vajcia -majonéza- cesto – syr.

5) Nakladáme v poradí akom sa nám zažiada. Znovu vložíme do predhriatej rúry a necháme do zlatista zapiecť, chute sa nám spojí a syr sa jemne roztaví.

zdroj: myjsmezeny.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like