Nasledujúci článok obsahuje vylepšený a rozšírený recept na tradičnú mäsovú roládu plnú chuti. Táto jedinečná kombinácia mletého mäsa a zemiakov vytvára dokonalé hlavné jedlo na slávnostný stôl alebo chutné predjedlo počas vianočných sviatkov. Recept je jednoduchý na prípravu a vyžaduje len zopár základných surovín.
Ingrediencie:
- 400 g mletého mäsa
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie podľa chuti
- sušenú petržlenovú vňať podľa chuti
- 2 vajcia
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
Postup:
- Ošúpeme zemiaky a nastrúhame ich na hrubom strúhadle.
- Vytlačíme z nich nadbytočnú šťavu a preložíme ich do druhej misy.
- V mixéri rozmixujeme ošúpanú cibuľu a očistený cesnak.
- Cibuľovo-cesnakovú zmes pridáme k zemiakom, spolu s vajíčkami a kyslou smotanou.
- Pridáme soľ, sušenú petržlenovú vňať, hladkú múku a čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
- Zmes nanesieme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme zemiaky.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 25 minút a pripravíme plnku.
- Do misy si dáme mleté mäso, rozmixovanú cibuľu, soľ, čierne korenie a sušenú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame.
- Po upečení zemiakového plátu vyberieme plech z rúry, položíme ho na papier na pečenie a zrolujeme.
- Ešte teplý zrolujeme a necháme 5 minút stáť.
- Potom rozbalíme, navrstvíme pripravenú plnku a zrolujeme.
- Roládu zabalíme do papiera na pečenie, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme ďalších 40 minút.
- Po upečení necháme roládu vychladnúť a potrieme ju kyslou smotanou a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že Vám tento postup pomôže a mäsová roláda Vám dobre vyjde!
zdroj: Báječná vareška, Moja kuchyňa Tanja