Mäsová roláda plná chuti: Jednoduchý recept na dokonalé jedlo na slávnostný stôl!

Nasledujúci článok obsahuje vylepšený a rozšírený recept na tradičnú mäsovú roládu plnú chuti. Táto jedinečná kombinácia mletého mäsa a zemiakov vytvára dokonalé hlavné jedlo na slávnostný stôl alebo chutné predjedlo počas vianočných sviatkov. Recept je jednoduchý na prípravu a vyžaduje len zopár základných surovín.

Ingrediencie:

  • 400 g mletého mäsa
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • sušenú petržlenovú vňať podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky

Postup:

  1. Ošúpeme zemiaky a nastrúhame ich na hrubom strúhadle.
  2. Vytlačíme z nich nadbytočnú šťavu a preložíme ich do druhej misy.
  3. V mixéri rozmixujeme ošúpanú cibuľu a očistený cesnak.
  4. Cibuľovo-cesnakovú zmes pridáme k zemiakom, spolu s vajíčkami a kyslou smotanou.
  5. Pridáme soľ, sušenú petržlenovú vňať, hladkú múku a čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
  6. Zmes nanesieme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme zemiaky.
  7. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 25 minút a pripravíme plnku.
  8. Do misy si dáme mleté mäso, rozmixovanú cibuľu, soľ, čierne korenie a sušenú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame.
  9. Po upečení zemiakového plátu vyberieme plech z rúry, položíme ho na papier na pečenie a zrolujeme.
  10. Ešte teplý zrolujeme a necháme 5 minút stáť.
  11. Potom rozbalíme, navrstvíme pripravenú plnku a zrolujeme.
  12. Roládu zabalíme do papiera na pečenie, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme ďalších 40 minút.
  13. Po upečení necháme roládu vychladnúť a potrieme ju kyslou smotanou a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že Vám tento postup pomôže a mäsová roláda Vám dobre vyjde!

zdroj: Báječná vareška, Moja kuchyňa Tanja

You Might Also Like