Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.
Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou. Hneď si ho zamilujete!
SUROVINY:
500g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250g majonézy
5 zemiakov
100g tvrdého syra
soľ
korenie
koriander
Mletý cesnak (podľa chuti)
slnečnicový olej
POSTUP:
1) Rúru predhrejte na 190 stupňov.
2) Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.
3) Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.
4) K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.
5) Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.
6) Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule
7) Nakoniec polovicu majonézy so syrom.
8) Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.
9) Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť is vašimi priateľmi!
zdroj: myjsmezeny.cz / lesyaka.ru