Tento vynikajúci a jednoduchý dezert ocenia všetky zaneprázdnené gazdinky, ktoré nemajú čas na dlhé vypekanie! Navyše, žiadne pečenie – stačí ich len 2 hodiny vychladiť!
Mandarínkový dezert lenivej ženy
Potrebujete:
- 200 g dlhých piškót
- 500 ml mandarínkovej šťavy
- 10 g želatíny
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 200 g + 400 g konzervovaných mandarínok
- formu s rozmerom 20 x 25 cm
Postup:
- Nalejte do misky 300 ml mandarínkovej šťavy, namáčajte v nej postupne všetky dlhé piškóty a uložte ich na dno formy.
- Vyšľahajte šľahačkovú smotanu, pridajte do nej 200 g mandarínok a rovnomerne ju navrstvite na piškóty. Uhladte vrstvu špachtľou.
- Na šľahačkovú vrstvu položte zvyšných 400 g mandarínok.
- Zmiešajte 200 ml mandarínkovej šťavy s práškovou želatínou a nechajte ju napučať. Potom ju rovnomerne nalejte na dezert pomocou lyžice.
- Dezert vložte do chladničky a nechajte 2 hodiny stuhnúť. Potom môžete podávať.
Tip: Šľahačku môžete dosladiť práškovým cukrom a ak chcete hustejší krém, môžete ho zmiešať s mascarpone alebo kyslou smotanou.
zdroj: Cookrate – Cakes