Mandarínkový dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj o polnoci: Objavte tajomstvo rýchleho a lahodného potešenia!

Tento vynikajúci a jednoduchý dezert ocenia všetky zaneprázdnené gazdinky, ktoré nemajú čas na dlhé vypekanie! Navyše, žiadne pečenie – stačí ich len 2 hodiny vychladiť!

Mandarínkový dezert lenivej ženy

Potrebujete:

  • 200 g dlhých piškót
  • 500 ml mandarínkovej šťavy
  • 10 g želatíny
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g + 400 g konzervovaných mandarínok
  • formu s rozmerom 20 x 25 cm

Postup:

  1. Nalejte do misky 300 ml mandarínkovej šťavy, namáčajte v nej postupne všetky dlhé piškóty a uložte ich na dno formy.
  2. Vyšľahajte šľahačkovú smotanu, pridajte do nej 200 g mandarínok a rovnomerne ju navrstvite na piškóty. Uhladte vrstvu špachtľou.
  3. Na šľahačkovú vrstvu položte zvyšných 400 g mandarínok.
  4. Zmiešajte 200 ml mandarínkovej šťavy s práškovou želatínou a nechajte ju napučať. Potom ju rovnomerne nalejte na dezert pomocou lyžice.
  5. Dezert vložte do chladničky a nechajte 2 hodiny stuhnúť. Potom môžete podávať.

Tip: Šľahačku môžete dosladiť práškovým cukrom a ak chcete hustejší krém, môžete ho zmiešať s mascarpone alebo kyslou smotanou.

zdroj: Cookrate – Cakes

You Might Also Like