Malinové obláčiky: Luxusná maškrta v troch vrstvách – recept, ktorý navždy ostane vo vašej rodinnej kuchárke!

Spread the love

Fantastický nápad na svieži zákusok z malín, krému a chrumkavej bielkovej perinky. Určite skúste, je to luxusný zákusok.

 

Potrebujeme:

Cesto:

170 g pomletých piškót
140 g rozpusteného masla

Malinová plnka:

800 g malín
90 g krupicového cukru
400 ml malinového sirupu
280 ml vody
2 balíčky malinového pudingu v prášku
6 plátkov želatíny

Smotanová plnka:

500 ml smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky

Na ozdobu:

strúhaná čokoláda
maliny
lístky mäty

Postup:

1.Najemno pomleté piškóty dáme do misy, pridáme rozpustené, vychladnuté maslo a spolu zmiešame. Hlboký plech s rozmermi 30 x 30 cm vyložíme papierom na pečenie. Do plechu dáme zmes a rovnomerne ju utlačíme po celom plechu. Odložíme do chladu na 30 minút.

2.Do hrnca vsypeme 670 g malín, zasypeme krupicovým cukrom, premiešame a 2-3 minúty varíme na miernom ohni. Prilejeme malinový sirup, 180 ml vody, zamiešame a krátko povaríme.

3.V 100 ml vody vymiešame malinové pudingy, vlejeme do hrnca a spolu uvaríme. Odstavíme z ohňa a ešte do teplej masy zamiešame zvyšnú časť malín a rozpustené plátky želatíny. Plnku navrstvíme na cesto a odložíme do chladu na 5-6 hodín.

4.Po stuhnutí natrieme na plnku dotuha vyšľahanú smotanu so stužovačom. Posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme malinami a lístkami mäty.

 

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like