Mäkké a šťavnaté mäsko na francúzsky spôsob: Najlepšie jedlo na svete!

Zdieľať článok na

Rýchly, jednoduchý a fantastický obed, ktorý sa vám vždy vydarí. 

100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórii. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte a pomôžu pripraviť veľmi chutné jedlo.

Ingrediencie:

2 kuracie prsia
2 rajčiny
2 cibule
1 vajce
100 g tvrdého syra
1 polievková lyžica jogurtu alebo kyslej smotany
čierne mleté korenie, trochu soli
koreniny podľa chuti (bazalka, rozmarín, oregano)

Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa sa zmes mení na tuk a bielka sa zrazia a tým sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná len do studenej kuchyne a najlepšia býva, keď sa urobí vlastnoručne.

Pripravte si svoje obľúbené jedlo bez použitia majonézy. Uvidíte ten rozdiel. Uisťujem vás, že raz a navždy už nebudete túto zmes používať pri varení.

Na to, aby ste mäso po francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu je treba cibuľu potrieť na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Koreniny najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.

Príprava:

Narežte kuracie prsia na tenké filé a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.

Narežte rajčiny na tenké plátky, cibuľu na plátky, alebo postrúhať na jemnom strúhadle.

Rozbite vajce do misky, obaľ v ňom kuracinu, pridaj čierne korenie, soľ a koreniny.

Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.

Potrite plech na pečenie rastlinným olejom, alebo použite papier na pečenie.

Na plech poukladajte kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska rajčiny.

Rajčiny potri jogurtom, alebo kyslou smotanou.

Celú zmes posyp syrom

Zapekaj jedlo kým sýr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle….

 

Mäso po francúzsky so syrom a kuracinou ničím nezaostáva za bravčovinou zapekanou s majonézou. A koľko možných variácii je možne pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov, a chuť je jedinečná.

Prekvapte priateľky s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.


Zdieľať článok na

You Might Also Like