Jednoduché recepty nikdy nesklamú. Tento koláčik som milovala už ako dieťa a nič sa na tom nezmenilo a to mám takmer 60 rokov. Asi to bude tým, že je naozaj fantastický.
Potrebujeme:
Na cesto:
400 g hladkej múky
200 g masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
Štipku soli
2-3 lyžice mlieka
1 vajce
Na krém:
600 ml kyslej smotany
2 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu
150 g kr. cukru
500 ml mlieka
Kôru a šťavu z menšieho citróna
Postup:
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hutné jednotné cesto. Cesto prikryjeme alobalom a vložíme na 30 minút do chladničky.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychadnúť (sem-tam premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža) a potom zmiešame s kyslou smotanou, kôrou a citrónovou šťavou.
Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (ja som na plechu s rozmermi 20 x 30 cm). 1. cesto preložíme na dno plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne navrstvíme smotanový krém a prikryjeme druhou polovicou cesta.
Vložíme do dobre vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25-30 minút.
Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.
zdroj: webcukraszda