Magická tvarohovo-jahodová bábovka – stačí všetko zmiešať dohromady a máte hotovo!

Spread the love

Budete potrebovať:

500 gramov jemného tvarohu

2 lyžice masla

3 až 4 lyžice vanilkového cukru

1 žĺtok

1 balíček želatíny

300 gramov jahôd

Ďalej budete potrebovať:

1 balíček jahodovej želatíny

250 ml vody

300 gramov jahôd

Postup:

Torta bude „oddychovať“ v okrúhlej forme, takže si ju pripravíme. V miske si vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a žĺtkom. Pridáme želatínu presne podľa návodu na obale a na záver aj tvaroh. Tvarohovú hmotu následne navrstvíme do formy a na vrch pridáme čerstvé jahôdky alebo tie z kompótu. Celú formu vložíme na hodinu do chladničky.

 

Medzitým si v miske rozmixujeme na kašu jahody. V hrnci si rozmiešame želatínu s vodou a keď bude hmota hotová, pridáme ju k rozmixovaným jahodám. Takéto jahodové pyré nakoniec dáme na vrch torty, resp. na vrch tvarohovej hmoty a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Potom podávame. Dobrú chuť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like