Luxusné rezy Macoha – u nás doma je toto najobľúbenejší zákusok!

Spread the love

Ingrediencie:

3 ks vajcia
120 g práškového cukru
50 ml vody
50 ml oleja
125 g polohrubej múky
1 lyžica kakaa
1/2 bal.prášku do pečiva

Vanilkový krém:
1 bal.vanilkový puding
3 lyžice kr. cukru
400 ml mlieka

Šľahačkový krém:
150 ml smotany na šľahanie
200 ml kyslej smotany
1 bal.vanilkový cukor

čokoládová poleva

Postup:

Pripravíme si suroviny. Vajcia dáme premiešať s cukrom. Pridáme 50 ml vody. Pridáme 50 ml oleja. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao, premiešame.
Svetlé cesto vylejeme na plech s rozmermi 23 cm x 32 cm. Tmavé cesto pomocou lyžice pridáme na vrch svetlého.
Polovicu mlieka na vanilkový krém dáme na oheň zovrieť, pridáme cukor, do druhej polovice vysypeme puding. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding.Vanilkový puding pomocou naberačky navrstvíme na obe cestá. Pomocou vidličky všetky tri cestá špirálovito premiešame. Vytvoríme si obraz podľa svojich predstáv a umeleckých zdatnosti.


Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút, dáme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu. Šľahačkovú plnku rozotrieme na koláč.
Dozdobíme ovocím.

You Might Also Like