Linecké orechové kocky: Stačí pár ingrediencii a táto fantastická pochúťka je na stole!

Ingrediencie:

Linecké cesto:

100 g práškového cukru
150 g hladkej múky
150 g polohrubej múky
200 g tuku alebo masla
1 vajce

Orechové cesto:

250g masla

250 g práškového cukru

150 g vlašských strúhaných orechov

2 lyžice rumu

citrónová kôra

sneh zo 7 bielkov

Poleva:

7 žĺtkov

300 g práškového cukru

2 lyžice rumu

Pracovný postup:

Linecké cesto:

Spracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinúť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzi tým si pripravíme

Orechové cesto:

Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyvaľkali na plech-papier na pečenie.

Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minut.

Poleva:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom.

You Might Also Like