Letné karbonátky pre štíhly pás: Sú bez tučného mäsa, strúhanky a pritom skvele chutia

Spread the love

Karbonátky sú všeobecne celkom tučným a tiež nezdravým jedlom, a to ako z dôvodu, že bežne používané bravčové nie je príliš chudé. A k tomu ešte pridajme prípravu na oleji a masti. Ak vám oboje vadí, skúste zaujímavú alternatívu. Tieto karbonátky môžete jesť aj popri diéte.

Čo budete potrebovať?

Chcete tieto zdravé a diétne karbonátky vyskúšať na vlastnej koži? Nie je nič jednoduchšie, než začať tým, že si nachystáte všetky potrebné ingrediencie. To sú tieto:

  • 750 g kuracieho mäsa
  • 150 g kapusty
  • 100 g mozzarelly
  • 1 lyžica čerstvých byliniek
  • 1 vajce
  • 1 lyžička majoránky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie

Pripravte si mäsovú zmes

Akonáhle máte nachystané všetky ingrediencie, môžete sa pustiť do prípravy mäsovej zmesi. Nie je to nič zložité. Mäso najprv namelieme – ak ste už nekúpili mleté hydinové. K nemu postupne pridáte všetky ingrediencie , ako je najemno nakrájanú kapustu, najemno nastrúhaná mozzarella, alebo prelisovaný cesnak.

 

Ďalej je zmes treba spojiť pomocou vajíčka, ale aj dochutiť pomocou soli, korenia, majoránky a tiež byliniek. Zmes je potrebné dôkladne prepracovať . Ak by to bolo nutné, je možné pridať aj trochu studenej vody. Tú v prípade potreby pridajte podľa citu.

Vytvorte si karbonátky

Keď je zmes hotová, môžete z nej robiť jednotlivé karbonátky. K tomu použite svoje ruky a svoju zručnosť. Aby sa vám mäso nelepilo, namočte si ruky vo vode a potom vo svojich dlaniach vytvarujte prvý karbonátok. A potom každý ďalší.

Upečte v rúre

Ide o zdravé diétne karbonátky a tak na vyprážanie na panvici v oleji alebo masti zabudnite. Karbonátky rovnajte jeden vedľa druhého na plech vyložený papierom na pečenie . Keď je plech plný, dajte ho do rúry, ktorú si predtým predhrejete na teplotu 180 stupňov Celzia. Pri tej pečte karbonátky 20 minút, potom ich všetky obráťte a takto dopekajte ďalších 20 minút. Následne vyberte a môžete servírovať.

You Might Also Like