Karbonátky sú všeobecne celkom tučným a tiež nezdravým jedlom, a to ako z dôvodu, že bežne používané bravčové nie je príliš chudé. A k tomu ešte pridajme prípravu na oleji a masti. Ak vám oboje vadí, skúste zaujímavú alternatívu. Tieto karbonátky môžete jesť aj popri diéte.
Čo budete potrebovať?
Chcete tieto zdravé a diétne karbonátky vyskúšať na vlastnej koži? Nie je nič jednoduchšie, než začať tým, že si nachystáte všetky potrebné ingrediencie. To sú tieto:
- 750 g kuracieho mäsa
- 150 g kapusty
- 100 g mozzarelly
- 1 lyžica čerstvých byliniek
- 1 vajce
- 1 lyžička majoránky
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie
Pripravte si mäsovú zmes
Akonáhle máte nachystané všetky ingrediencie, môžete sa pustiť do prípravy mäsovej zmesi. Nie je to nič zložité. Mäso najprv namelieme – ak ste už nekúpili mleté hydinové. K nemu postupne pridáte všetky ingrediencie , ako je najemno nakrájanú kapustu, najemno nastrúhaná mozzarella, alebo prelisovaný cesnak.
Ďalej je zmes treba spojiť pomocou vajíčka, ale aj dochutiť pomocou soli, korenia, majoránky a tiež byliniek. Zmes je potrebné dôkladne prepracovať . Ak by to bolo nutné, je možné pridať aj trochu studenej vody. Tú v prípade potreby pridajte podľa citu.
Vytvorte si karbonátky
Keď je zmes hotová, môžete z nej robiť jednotlivé karbonátky. K tomu použite svoje ruky a svoju zručnosť. Aby sa vám mäso nelepilo, namočte si ruky vo vode a potom vo svojich dlaniach vytvarujte prvý karbonátok. A potom každý ďalší.
Upečte v rúre
Ide o zdravé diétne karbonátky a tak na vyprážanie na panvici v oleji alebo masti zabudnite. Karbonátky rovnajte jeden vedľa druhého na plech vyložený papierom na pečenie . Keď je plech plný, dajte ho do rúry, ktorú si predtým predhrejete na teplotu 180 stupňov Celzia. Pri tej pečte karbonátky 20 minút, potom ich všetky obráťte a takto dopekajte ďalších 20 minút. Následne vyberte a môžete servírovať.