Lepšie domáce rožky, ako z pekárne: Sú pripravené bez kysnutia a len za 15 minút!

Zdieľať článok na

Voňavé a extrémne chutné domáce rožky.

Chuť lahodného a krehkého domáceho pečiva je jednoducho božská. Vypečené a chrumkavé rožky voňajú tak neodolateľne. Každý z rodiny si ich musí zákonite zamilovať. S kupovanými rožkami sa tieto domáce absolútne nedajú porovnať.

Ingrediencie

– 350 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 25 g čerstvého droždia
– 25-30 g rozpusteného masla
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1-2 lyžíc mlieka

Postup

1) Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.

2) Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.

3) Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie spoznáte, či je potreba prisypať múku.

4) Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožka.

5) Konce jemne zatočíme smerom nadol.

6) Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky na neho vyskládáme.Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.

7) Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj. Dobrú chuť.

Zdieľajte báječný recept na domáce rožky bez kysnutia aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!


Zdieľať článok na

You Might Also Like