Legendárny ruský kapustový šalát: Všetko len premiešajte a máte fantastické predjedlo alebo večeru – tak isto aj ku grilovanému mäsu.

Spread the love

Určite mnohí z vás považujú kapustový šalát za rýchle občerstvenie, ktoré je dokonalým doplnkom k pečenému kuraťu ale tak isto aj ku grilovanému mäsu.

Potrebujeme pre 4 osoby:

pol kapusty,
2 mrkvy,
malá cibuľa,
1 čajová lyžička soli,
3 lyžice balsamikového octu
1 dl majonézy
2 dl mlieka,
1 čajová lyžička (hnedý) cukor
1 čajová lyžička horčica
1/4 čajová lyžička mletej červenej papriky( môže aj nemusí byť)

 

Postup:

Nastrúhajte kapustu, nadrhneme mrkvu a cibuľu nakrájajte na malé kocky.
Pridajte soľ a ocot, dobre premiešajte a odložte na 10-15 minút.
Ostatné prísady sa odmerajú do misy, zmiešajú sa a pridajú sa do kapusty.
Môžeme ho jesť čerstvý, ale ak ho necháme stáť niekoľko hodín, chutí ešte lepšie.
Môže to byť skvelé k pečenému mäsu ale aj k sendvičom, ale vinikajúci je aj ako ľahká večera. Dobrú chuť !

zdroj: citromhab.blogspot.com

You Might Also Like