Legendárny makovo-jablkový koláč: Neskutočná kombinácia, ktorá okúzli vaše zmysly a zanechá vám úžasnú vôňu v domácnosti!

Tento famózny koláč nám pripravovala mama na sviatky a špeciálne príležitosti. Je ideálny nielen pre fanúšikov maku a jabĺk, ale aj pre milovníkov neodolateľných sladkostí.

 

Vyskúšajte si recept na tento chutný jablkovo-makový koláč podľa pokynov z YouTube:

Ingrediencie: Maková plnka:

  • 1 vrecúško harmančekového čaju
  • voda
  • 100 g mletého maku
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 PL krupice
  • 1 PL marhuľového džemu

Jablková plnka:

  • 1200 g jabĺk
  • 4-5 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL škorice

Suché prísady:

  • 250 ml krupice
  • 250 ml hladkej múky
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 200 g masla

Na posyp:

  • práškový cukor

Postup:

  1. V miske zmiešajte mak, cukor, krupicu a džem. Zalejte vylúhovaným harmančekovým čajom a premiešajte.
  2. Očistené jablká nastrúhajte, odstráňte jadierka a premiešajte so škoricou a cukrom.
  3. V inej miske zmiešajte krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva.
  4. Vymažte pekáč maslom alebo margarínom.
  5. Povrch pekáča posypte 1/4 krupicovej zmesi.
  6. Pridajte polovicu jablkovej zmesi a rozotrite ju.
  7. Nasypte ďalšiu vrstvu krupicovej zmesi a potom makovú zmes.
  8. Posypte vrstvou krupice, pridajte zvyšok jablkovej zmesi a posypte poslednou časťou krupicovej zmesi.
  9. Na vrch pokladajte plátky masla.
  10. Vložte do predhriatej rúry na 50-60 minút pri 180°C.
  11. Po upečení posypte práškovým cukrom a servírujte.

Dobrú chuť!

zdroj: Domaći Recepti

You Might Also Like