Ak milujete výbornú kuchyňu a hľadáte jednoduchý a rýchly recept na guláš, ktorý ohromí vašu rodinu a priateľov, ste na správnom mieste. Predstavujeme vám legendárny katov guláš, ktorý zaujme svojou chutnou kombináciou ingrediencií a jednoduchým postupom.
Pripravte si tento lahodný pokrm a vychutnajte si gurmánsky zážitok priamo v pohodlí vášho domova.
Ingrediencie:
- 700 g bravčovej krkovičky
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL worcestrovej omáčky
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
- soľ
- 150 g cibule
- 150 g šampiňónov
- 50 g póru
- 100 g papriky
- 50 g nakladanej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- rastlinný olej
- 200 g rajčinovej omáčky
- 300 ml vývaru
- zemiakový škrob
Postup:
- Najskôr nakrájame bravčovú krkovičku na menšie kúsky a vložíme ju do veľkej misy.
- Pridáme sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, rascu a čerstvo mleté čierne korenie. Zmes premiešame rukou a necháme odležať pol hodinu pri izbovej teplote.
- Na pevnej podložke nakrájame na menšie kúsky cibuľu, šampiňóny, pór, papriku a cesnak.
- Na panvici s rastlinným olejom prudko opečieme mäso dozlatista.
- Po opečení preložíme mäso do hrnca a na panvici opražíme šampiňóny s cibuľou dozlatista. Pridáme rajčinovú omáčku a dôkladne premiešame.
- Následne pridáme cesnak, papriku, nakladanú papriku a zamiešame. Zmes pridáme do hrnca s mäsom.
- Do hrnca pridáme pór a podľa chuti chilli alebo pikantnú omáčku, ktorú máme radi. Premiešame.
- Zmes zalejeme horúcim vývarom a pridáme zemiakový škrob, ktorý sme zmiešali s malým množstvom vody
- Nakoniec guláš dochutíme soľou podľa vlastnej chuti a môžeme servírovať s pečivom alebo ryžou.
Videorecept:
zdroj: Recepty bez brepty