Legendárny katov guláš: Exkluzívny recept pre labužníkov s rýchlym postupom a minimálnym časom prípravy

Ak milujete výbornú kuchyňu a hľadáte jednoduchý a rýchly recept na guláš, ktorý ohromí vašu rodinu a priateľov, ste na správnom mieste. Predstavujeme vám legendárny katov guláš, ktorý zaujme svojou chutnou kombináciou ingrediencií a jednoduchým postupom.

Pripravte si tento lahodný pokrm a vychutnajte si gurmánsky zážitok priamo v pohodlí vášho domova.

Ingrediencie:

  • 700 g bravčovej krkovičky
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • mletá rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 150 g cibule
  • 150 g šampiňónov
  • 50 g póru
  • 100 g papriky
  • 50 g nakladanej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • rastlinný olej
  • 200 g rajčinovej omáčky
  • 300 ml vývaru
  • zemiakový škrob

Postup:

  1. Najskôr nakrájame bravčovú krkovičku na menšie kúsky a vložíme ju do veľkej misy.
  2. Pridáme sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, rascu a čerstvo mleté čierne korenie. Zmes premiešame rukou a necháme odležať pol hodinu pri izbovej teplote.
  3. Na pevnej podložke nakrájame na menšie kúsky cibuľu, šampiňóny, pór, papriku a cesnak.
  4. Na panvici s rastlinným olejom prudko opečieme mäso dozlatista.
  5. Po opečení preložíme mäso do hrnca a na panvici opražíme šampiňóny s cibuľou dozlatista. Pridáme rajčinovú omáčku a dôkladne premiešame.
  6. Následne pridáme cesnak, papriku, nakladanú papriku a zamiešame. Zmes pridáme do hrnca s mäsom.
  7. Do hrnca pridáme pór a podľa chuti chilli alebo pikantnú omáčku, ktorú máme radi. Premiešame.
  8. Zmes zalejeme horúcim vývarom a pridáme zemiakový škrob, ktorý sme zmiešali s malým množstvom vody
  9. Nakoniec guláš dochutíme soľou podľa vlastnej chuti a môžeme servírovať s pečivom alebo ryžou.

Videorecept: 

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like