Legendárne biele likérové špice: Ako si ich pripraviť doma krok za krokom!

Potešte svoje chuťové poháriky domácim dezertom – legendárnymi likérovými špicami podľa nášho jednoduchého receptu.

Tieto špice som pripravila ako občerstvenie na mojej narodeninovej oslave a hostia ich nevedeli vynachváliť.

 

Úžasný recept z youtube kanála LiViera dessert na neodolateľné likérové špice.

 

Potrebujeme: Na žĺtkový krém:

3 žĺtky

1 vajce

70 ml vody

350 g masla

200 g kryštálového cukru

200 g bielej čokolády Callebaut

Na likérovú plnku:

vajcový likér zmiešaný s čokoládou v pomere 2:1

Na obalenie špicov:

300 g bielej čokolády Callebaut

70 g kokosového oleja

1 balenie okrúhlych piškót

Postup:

  1. Začneme prípravou žĺtkového krému: do misky dáme žĺtky, jedno celé vajce a vyšľaháme mixérom.
  2. V rajnici zmiešame cukor s 70 ml studenej vody a zohrejeme na 123°C. Horúcu zmes za šľahania prilejeme do misy so žĺtkami.
  3. Potom šľaháme zmes asi 5 minút, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme krém.
  4. V teplej vode rozpustíme bielu čokoládu, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu a prilejeme do žĺtkového krému.
  5. Krém premiešame metličkou a rozdelíme ho do troch častí: jednu tretinu dáme do zdobíciu vrecka s ozdobnou špičkou, druhú tretinu do vrecka na striekanie špicov.
  6. Krém vytlačíme na piškóty, aby sme vytvorili špicu s dutinou pre plnku.
  7. Vajcový likér premiešame s rozpustenou čokoládou a touto zmesou naplníme špice.
  8. Špice uzatvoríme zvyšným krémom a necháme ich v chladničke aspoň 30 minút.
  9. V miske zmiešame bielu čokoládu s kokosovým olejom a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  10. Roztop čokolády ochladíme v studenej vode na izbovú teplotu a prelejeme ho do širokého pohára.
  11. Vychladené špice ponoríme do čokoládovej zmesi a následne ich uložíme na tácku.
  12. Krémový a lahodný dezert je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

 

Video návod:

zdroj: LiViera Desserts

You Might Also Like