Potešte svoje chuťové poháriky domácim dezertom – legendárnymi likérovými špicami podľa nášho jednoduchého receptu.
Tieto špice som pripravila ako občerstvenie na mojej narodeninovej oslave a hostia ich nevedeli vynachváliť.
Úžasný recept z youtube kanála LiViera dessert na neodolateľné likérové špice.
Potrebujeme: Na žĺtkový krém:
3 žĺtky
1 vajce
70 ml vody
350 g masla
200 g kryštálového cukru
200 g bielej čokolády Callebaut
Na likérovú plnku:
vajcový likér zmiešaný s čokoládou v pomere 2:1
Na obalenie špicov:
300 g bielej čokolády Callebaut
70 g kokosového oleja
1 balenie okrúhlych piškót
Postup:
- Začneme prípravou žĺtkového krému: do misky dáme žĺtky, jedno celé vajce a vyšľaháme mixérom.
- V rajnici zmiešame cukor s 70 ml studenej vody a zohrejeme na 123°C. Horúcu zmes za šľahania prilejeme do misy so žĺtkami.
- Potom šľaháme zmes asi 5 minút, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme krém.
- V teplej vode rozpustíme bielu čokoládu, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu a prilejeme do žĺtkového krému.
- Krém premiešame metličkou a rozdelíme ho do troch častí: jednu tretinu dáme do zdobíciu vrecka s ozdobnou špičkou, druhú tretinu do vrecka na striekanie špicov.
- Krém vytlačíme na piškóty, aby sme vytvorili špicu s dutinou pre plnku.
- Vajcový likér premiešame s rozpustenou čokoládou a touto zmesou naplníme špice.
- Špice uzatvoríme zvyšným krémom a necháme ich v chladničke aspoň 30 minút.
- V miske zmiešame bielu čokoládu s kokosovým olejom a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Roztop čokolády ochladíme v studenej vode na izbovú teplotu a prelejeme ho do širokého pohára.
- Vychladené špice ponoríme do čokoládovej zmesi a následne ich uložíme na tácku.
- Krémový a lahodný dezert je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: LiViera Desserts