Ľahučké a krásne nadýchané lievance: úplne sa rozplývajú na jazyku!

Dnes vám predstavíme recept na vynikajúce japonské lievance, ktoré sa zamilujete hneď po prvom ochutnaní!

Ingrediencie:

Na prípravu týchto lahodných lievancov budete potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 1 polievkovú lyžicu mlieka
  • 1 čajovú lyžicu vanilkovej esencie
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 3/4 čajovej lyžice prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžice soli
  • 2,5 polievkové lyžice kryštálového cukru

A na dokonalé dochutenie:

  • šľahačku
  • práškový cukor
  • javorový sirup
  • maslo

Postup:

  1. Začneme tým, že oddelíme žĺtky od bielkov.
  2. Žĺtky potom vymiešame s mliekom a vanilkovou esenciou.
  3. Do tejto zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a soľ a všetko premiešame.
  4. Bielky vyšľaháme v samostatnej miske do peny. Keď sa vytvoria mäkké vrcholy, postupne pridávame cukor a šľaháme až do tuhých vrcholov.
  5. Bielkovú zmes potom v štyroch častiach pridáme do žĺtkovej zmesi a vareškou ju jemne premiešame. Toto je kľúčový moment, ktorý zabezpečí, že vaše lievance budú nadýchané.
  6. Na panvici, ktorú sme predtým pokropili olejom a utreli papierovou utierkou, smažíme dve palacinky naraz.
  7. Po vložení cesta na panvicu pridáme lyžicu vody a rýchlo panvicu prikryjeme. Para z vody dodá palacinkám ďalší rozmer nadýchanosti a zabráni vysychaniu.
  8. Palacinky smažíme 5 minút na miernom ohni. Potom na palacinky pridáme ďalšiu lyžicu cesta, prilejeme do panvice ďalšiu lyžicu vody, rýchlo prikryjeme pokrievkou a smažíme ďalšie 3-4 minúty.
  9. Následne odstránime pokrievku, palacinky opatrne otočíme. Znova zalejeme lyžicou vody, pokryjeme a smažíme ešte posledné 3-4 minúty.
  10. Hotové palacinky vyberieme z panvice a položíme na tanier. Teraz prichádza čas na kreatívnu oblohu. Môžete ich posypať práškovým cukrom, pridať kúsok masla, preliať javorovým sirupom, alebo ich podávať s lahodným domácim čerešňovým džemom. Skúste experimentovať a nájdite svoju obľúbenú kombináciu!

Nech sa vám lievance podaria a smažte s radosťou! Dobrú chuť!

 

zdroj: haps.pl

You Might Also Like