Ak už máte dosť ťažkých maslových krémov, pripravte si jemný kokosový krém, ktorý je vhodný ako do koláčov, tak aj do rôznych typov tôrt. Na prípravu luxusného raffaello krému budete potrebovať iba 4 suroviny, a to kokos, kondenzované mlieko, maslo a bielu čokoládu. Tento krém si dokonca môžete natrieť aj na maslový croissant na raňajky alebo večeru. Je fantastický. Pokiaľ máte radi veľmi kokosovú chuť, kľudne pridajte aj viac kokosu.
Potrebujeme:
* kokos – 70 g,
* kondenzované mlieko – 400 g,
* maslo – 200 g,
* biela čokoláda – 200 g.
Postup:
1.
Maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť.
2.
Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame kondenzované mlieko – stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplny záver pridáme kokos.
3.
Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol a potom ho môžeme natierať na korpus alebo si ho odložíme na neskôr, napríklad na natriete sladkého croissantu na raňajky.