Jednoduchá mrkvová buchta, ktorá je mojím osobným favoritom. Mrkvy je v nej naozaj požehnane a vďaka nej je nesmierne jemná, vláčna ale zároveň mrkvy neprebije chuť ostatných surovín.
Potrebujeme:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček krupicového cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička soli
3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
1 hrnček oleja
4 vajcia
Krém
90 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
55 g masla
1 lyžička vanilkového extraktu
1 hrnček práškového cukru
Postup
1
Predhrejte rúru na 160 ° C. V mise zmiešajte suché ingrediencie na tortu, potom pridajte mrkvu, olej a vajcia. Dobre všetko prešľahajte.
2
Hotové cesto nalejte do kruhovej, alebo obdĺžnikovej formy (V recepte bola použitá forma 33 x 23 cm) a pečte približne 50 až 60 minút, alebo kým špajľa zapichnutá doprostred nevyjde suchá. Nechajte tortu úplne vychladnúť.
3
Na krém vyšľahajte krémový syr s maslom, vanilkou a postupne pridávajte práškový cukor. Akonáhle buchta úplne vychladne, ozdobte ju krémom a servírujte.