Lahodný koláč s dvoma lahodnými krémami. Je ideálny ku káve alebo čaju na každú príležitosť!

Predstavujeme vám vynikajúci a rýchlo pripravený dezert s kávou a kokosom, ktorý si zamiluje každý milovník sladkostí. Recept sme našli na youtube kanáli Sprint Cooking a prinášame vám ho vo forme jednoduchého článku.

 

Ingrediencie:

  • 4 vajcia (224 g)
  • 3/4 šálky cukru (150 g)
  • 1 šálka hladkej múky (160 g)
  • 1 bal. vanilkový cukor (15 g)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva (4 g)
  • džem (300-350 g)
  • 1 kokosový puding (35 g)
  • smotana 30% (400 + 500 ml)
  • krémový tvaroh (250 g) alebo mascarpone
  • piškóty (150-180 g)
  • 7-8 polievkových lyžíc práškového cukru (70-80 g)
  • pol šálky strúhaného kokosu(50 g)
  • espresso káva (100-120 ml)
  • 3-4 polievkové lyžice želatíny (24-32 g)

Ďalej:

  • kávu na namočenie piškót

Plech:

  • 20×30 cm

Postup:

  1. Vyšľaháme vajcia s cukrami do peny a pridáme pudingový prášok.
  2. Postupne preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
  3. Cesto navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov 20-25 minút.
  4. Na vychladnuté cesto natrieme džem a pripravíme si prvý krém.
  5. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom, vmiešame tvaroh, želatínu a kokos.
  6. Krém navrstvíme na džem a uložíme namočené piškóty.
  7. Na vrchnú vrstvu rozpustíme želatínu v essprese, vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a navrstvíme na piškóty.
  8. Podávame vychladené a môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Sprint Cooking

You Might Also Like