Lahodný dvojfarebný koláč sa jahodami a šľahačkou – super chuť a ľahká príprava!

Zdieľať článok na

Kto by odmietol ľahký, piškótový koláč s popraškom práškového cukru? Zahryznete prvé sústo a tento koláč si ihneď zamilujete. Jahody robia tento rýchly dezert veľmi osviežujúcim. V letných mesiacoch si zaručene pri šálke kávy na tomto koláči pochutnáte.

Každý kúsok svojou chuťou pripomína letnú pohodu. Aj dvojfarebný vzhľad koláče urobí letné, záhradný stôl lákavým.

Ingrediencie:


– 250 ml smotany na šľahanie
– 4 vajcia
– 250 g cukru kryštál
– 1 vanilkový cukor
– 300 g polohrubej múky
– 2 lyžičky prášku do pečiva
– Štipka soli
– 2 lyžice kakaa
– 150 g jahôd

Postup:


1) Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.

2) Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky.

3) V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a všetko dôkladne, ale krátko premiešame.

4) Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou.

5) Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom.

6) Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené.

Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like