Lahodný banánový dezert Ladovec: Rýchly a nepečený koláč s pudingovým krémom!

Ponúkame vám recept na úžasný banánový dezert, ktorý sa stal klasikou na našich stoloch počas 90. rokov. Tento pôsobivý pudinkovo-banánový zákusok je tak chutný, že si po ňom olíznete všetky prsty. A najlepšie na tom je, že ho môžete pripraviť bez pečenia!

Tento recept je inšpirovaný YouTube kanálom Sprint Cooking. Je rýchly, jednoduchý a výsledkom je neskutočne lahodný dezert.

Potrebujeme:

  • 250 g hrubých piškót
  • 300 g masla
  • 2 balíčky bezcukrového pudingu (2×40 g)
  • 700-800 ml mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 polievkovú lyžicu zemiakovej múky
  • 1-2 polievkové lyžice kakaa
  • 70 g jahodového želé
  • 2 balíčky citrónového želé (2×70 g)
  • 3-4 banány

Postup:

  1. Do hrnca nalejte asi 600 ml mlieka.
  2. Zvyšok mlieka uvaríme a pridáme puding (môže byť akýkoľvek, ale musí byť svetlý) a zemiakovú múku.
  3. Miešajte, kým sa prášok nerozpustí.
  4. Do horúceho mlieka v hrnci pridajte cukor, premiešajte a pridajte rozmiešaný puding. Intenzívne miešajte, kým krém nezhustne.
  5. Varíme 1-2 minúty podľa inštrukcií na balení.
  6. Puding odstavíme, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  7. Do nádoby nalejeme horúcu vodu, pridáme citrónové želé a miešame, kým sa prášok nerozpustí.
  8. V inej nádobe rozpustíme jahodové želé v horúcej vode a necháme ho vychladnúť.
  9. Do misky od mixéra pridajte zmäknuté maslo a šľahajte, kým maslo postupne nezmäkne. Počas šľahania postupne pridávajte vychladnutý puding.
  10. Piškóty namočíme v jahodovom želé a položíme ich vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie. Potom nanesieme polovicu krému a lyžicou ho rovnomerne rozotrieme.
  11. Na krém nanesieme ďalšiu vrstvu piškót, nalejeme jahodovú želatínu, rovnomerne ju rozotrieme a formu vložíme do chladničky, aby želé stuhlo.
  12. Do zvyšného krému preosejeme kakao a premiešame špachtľou. Nakoniec vyšľaháme mixérom.
  13. Krém nanesieme na jahodové želé a povrch uhladíme.
  14. Na krém naukladáme vedľa seba banánové plátky, polejeme citrónovým želé a dezert vložíme do chladničky na celú noc.
  15. Po stuhnutí želé vyberieme dezert z formy a môžeme servírovať.

Zakúsite tak dezert, ktorý poteší každý jazyk a zanechá vás so sladkou chuťou a spomienkami na minulosť. Dobrú chuť!

Video recept:

https://youtu.be/fdjbgVuZAmQ

zdroj: Sprint Cooking

You Might Also Like