Pozrite sa, ako si môžete pripraviť lahodné Toffifee doma!
Potrebujeme:
Škrupina:
150 ml 30% krému
100 g cukru
30 g medu alebo kukuričného sirupu
štipka soli
čajová lyžička vanilkového extraktu
Náplň:
40 g 30% smotany
100 g mliečnej čokolády
10 g masla
Poleva:
50 g horkej čokolády
10 g masla
20 lieskových orieškov
Ostatné:
Silikónová forma na ľad
Začnite škrupinou. V hrnci zmiešajte vodu a cukor a zahrejte. Potom pridajte med a soľ. V inej miske zmiešajte smotanu, soľ a vanilkovú arómu. Keď sa všetko spojí, pridajte obsah misky. Varte, kým zmes nezačne pripomínať karamel. Potom ho nalejte do formy a počkajte, kým stvrdne. V inom hrnci zmiešajte smotanu, čokoládu, maslo a zahrejte. Teplú zmes nalejte do škrupín. Pridajte lieskový orech. Nakoniec rozpustite čokoládu a maslo. Potom cukríky potrite polevou. Nechajte karamel vychladnúť.
Zdieľajte tento recept na Facebooku!
Ak sa vám tento príspevok páčil – zdieľajte