Lahodné a chrumkavé: Jednoduchý recept na kuracie prsia, ktorým neodolá NIKTO. Zoznámte sa s kuracími plackami!

Zdieľať článok na

Kuracie prsia sú veľmi obľúbený druh mäsa. Príprava pokrmov z kuracieho mäsa je veľmi rýchlou záležitosťou a nedáme dopustiť na jeho jemnosť a krehkosť. Dnes si pripravíme kuracie mäso na taký spôsob, ktorý je pre vás doteraz možno veľkou neznámou.

Kuracie placky si však zamilujte a iste sa na vašom jedálničku začnú objavovať často. K týmto kuracím prsiam sa perfektne hodí zemiaková kaša. Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie:

– Kuracie prsia jedno kilo 
– 1 väčšiu cibuľu 
– 1 -2 vajce 
– 1 lyžica majonézy 
– 1 lyžica polohrubej múky 
– 3-4 lyžice oleja 
– soľ 
– korenie

Postup:

1) Kuracie prsia dobre umyte a potom osušte.

2) Kuracie mäso potom nakrájajte na tenké prúžky.

3) Cibuľu olúpeme, nakrájame na jemno. Čím jemnejšie nakrájanie, tým lepšie.

4) Zmiešajte cibuľu s nakrájaným mäsom.

5) Pridajte soľ, korenie a nechajte marinovať po dobu 2 hodín.

6) Po 2 hodinách pridajte k marinovanému mäsu vajcia.

7) Nakoniec pridajte lyžicu majonézy, lyžicu múky a všetko dôkladne premiešajte.

8) Rozohrejte si na panvici olej. Potom doň lyžicou vkladajte zmes a rozotierajte do tvaru placiek. Z každej strany smažte dozlatista po dobu 2-3 minút.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like