Lahodná nepečená broskyňová torta: Rýchla príprava a je dokonca bez cukru!

Táto lahodná nepečená broskyňová torta je ideálnym dezertom pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké, ale zdravšie.

Bez pridaného cukru a bez nutnosti použitia rúry sa stane obľúbeným receptom pre mnohých. Broskyne dodajú torte osviežujúcu chuť a krémová konzistencia zaručuje, že sa úplne rozpustí na jazyku. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z youtube kanála Zdravo a chutne a presvedčte sa sami.

Na prípravu tejto nepečenej broskyňovej torty budete potrebovať:

  • 1 konzervu zaváraných broskýň
  • 180 g sušienok
  • 70 g masla
  • 200 g smotanového syra (mascarpone)
  • 30 g želatíny
  • 500 g broskyňového jogurtu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • formu s priemerom 19 cm

Postup:

  1. Sušienky rozdrvte v mise ručným mixérom na prach. V samostatnej miske rozpustite maslo a polejte ním sušienky. Premiešajte a následne vytlačte na dno formy, povrch vyhladte.
  2. Želatínu nechajte napučať vo vode. V mise vyšľahajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a zašľahajte do tejto hmoty broskyňový jogurt. Rozpustite polovicu želatíny a zašľahajte do krému, ktorý potom vylejete na sušienkové cesto a povrch uhladíte.
  3. Otvorte konzervu s broskyňami, sirup zlejte do hrnca. Broskyne nakrájajte na mesiačiky a naukladajte na vrch torty.
  4. Sirup v hrnci zahrejte na 80 °C, pridajte želatínu a premiešajte. Nechajte vychladnúť na 40 °C a postupne nalejte na vrch torty.
  5. Tortu vložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 1 hodinu.

 

Vaša nepečená broskyňová torta je hotová! Teraz už ju len nakrájajte a môžete podávať. Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Zdravo a chutne

You Might Also Like