Tento vynikajúci maslový krém sa ľahko pripraví pomocou žĺtkov a masla. Je skvelý ako náplň do rôznych sladkých pokrmov, a tiež ideálne vhodný na dekoráciu tort či muffinov. Krém má hladkú, stabilnú konzistenciu a je jednoduchý na prácu s ním. Recept z YouTube umožní aj začínajúcim cukrárom hravo zvládnuť jeho prípravu.
Potrebujeme:
- 8 žĺtkov
- 250 g kryštálového cukru
- 100 ml vody
- 330 g masla (izbovej teploty)
- voliteľné prísady (čokoláda, kávový extrakt, vanilka, atď.)
Postup:
- Do hrnca s hrubším dnom nasypeme cukor a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni bez miešania, až kým teplota nedosiahne 120 °C. Ak nemáte teplomer, môžete použiť vidličku. Keď sirup z nej pomaly steká a tvorí tenký prúd, je hotový.
- Zatiaľ čo sa pripravuje sirup, žĺtky vyšľaháme mixérom do hladka.
- Sirup odstavíme z ohňa, necháme ho asi pol minúty postáť. Potom ho mixérom za stáleho šľahania postupne pridávame do žĺtkov.
- Keď je všetok sirup vmiešaný do žĺtkov, miešame ich ďalej, až kým úplne nevychladnú. Výsledkom by mal byť objemný, nadýchaný, belavý a dosť stabilný krém.
- Potom pridávame postupne kocky masla, pričom každú zašľaháme dohladka. Na začiatku bude krém mierne tekutý, ale jeho konzistencia sa postupne zahustí a stane sa stabilnejšou.
- Krém je hotový a pripravený na použitie! Ak si želáte, môžete ho pred pridaním masla ešte dochutiť vanilkovým extraktom, kávovým extraktom, rozpustenou a vychladnutou čokoládou atď. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: Tundes Cakes Recetas