Ľahký francúzsky maslový krém: Chutí ako z cukrárne! Plním ním torty, zákusky aj muffiny!

Tento vynikajúci maslový krém sa ľahko pripraví pomocou žĺtkov a masla. Je skvelý ako náplň do rôznych sladkých pokrmov, a tiež ideálne vhodný na dekoráciu tort či muffinov. Krém má hladkú, stabilnú konzistenciu a je jednoduchý na prácu s ním. Recept z YouTube umožní aj začínajúcim cukrárom hravo zvládnuť jeho prípravu.

Potrebujeme:

  • 8 žĺtkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 330 g masla (izbovej teploty)
  • voliteľné prísady (čokoláda, kávový extrakt, vanilka, atď.)

Postup:

  1. Do hrnca s hrubším dnom nasypeme cukor a zalejeme vodou. Varíme na miernom ohni bez miešania, až kým teplota nedosiahne 120 °C. Ak nemáte teplomer, môžete použiť vidličku. Keď sirup z nej pomaly steká a tvorí tenký prúd, je hotový.
  2. Zatiaľ čo sa pripravuje sirup, žĺtky vyšľaháme mixérom do hladka.
  3. Sirup odstavíme z ohňa, necháme ho asi pol minúty postáť. Potom ho mixérom za stáleho šľahania postupne pridávame do žĺtkov.
  4. Keď je všetok sirup vmiešaný do žĺtkov, miešame ich ďalej, až kým úplne nevychladnú. Výsledkom by mal byť objemný, nadýchaný, belavý a dosť stabilný krém.
  5. Potom pridávame postupne kocky masla, pričom každú zašľaháme dohladka. Na začiatku bude krém mierne tekutý, ale jeho konzistencia sa postupne zahustí a stane sa stabilnejšou.
  6. Krém je hotový a pripravený na použitie! Ak si želáte, môžete ho pred pridaním masla ešte dochutiť vanilkovým extraktom, kávovým extraktom, rozpustenou a vychladnutou čokoládou atď. Prajeme vám dobrú chuť!

Video recept:

zdroj: Tundes Cakes Recetas

You Might Also Like