Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké – recept som zdedila od mojej babičky!

Spread the love

Výborný recept na kysnuté tvarohové koláčiky, ktoré robievali ešte naše babičky. Tento recept ma vždy prenesie do môjho detstva. Sú lahodné a vydržia veľmi dlhé mäkké. Zo stola zmiznú vždy behom chvíle! Ideálne aj ako raňajky ale desiata pre deti.

Suroviny

  • 700 g hladkej múky
  • 2dcl vlažného mlieka ,alebo srvatky
  • čerstvé kvasnice 1 PL
  • 100 g cukru
  • 80g masla
  • štipka soli
  • jahodový džem
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 PL práškového cukru
  • hrozienka
  • 2 žltky

Postup prípravy

1. Krok

Kvasnice roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami nechám kysnúť, kvások pridám do múky posolím dám maslo vymiešam hladké cesto.a nechám ho nakysnúť.

2. Krok

Cesto potom jemne vyvaľkám a vykrajujem 2dcl pohárom kolieska.Poukladám na vymastený plech cesto v strea rozcapkam a dám tam zarobený tvaroh a na vrch tvarohu dám za malú kávovú lyžicu jahodového džemu.

3. Krok

Nechám ešte 10 minút kysnúť na plechu. Potrieme olejom a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 °C.asi 30 min po upečení pokvapkáme vodou a prikryjeme utierkou vtedy sú jemnejšie koláčiky.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like