Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké – recept od babičky!

Spread the love

Výborný recept na kysnuté tvarohové koláčiky, ktoré robievali ešte naše babičky. Tento recept ma vždy prenesie do môjho detstva. Sú lahodné a vydržia veľmi dlhé mäkké. Zo stola zmiznú vždy behom chvíle! Ideálne aj ako raňajky ale desiata pre deti.

Suroviny

  • 700 g hladkej múky
  • 2dcl vlažného mlieka ,alebo srvatky
  • čerstvé kvasnice 1 PL
  • 100 g cukru
  • 80g masla
  • štipka soli
  • jahodový džem
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilínový cukor
  • 3 PL práškového cukru
  • hrozienka
  • 2 žltky

Postup prípravy

1. Krok

Kvasnice roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami nechám kysnúť, kvások pridám do múky posolím dám maslo vymiešam hladké cesto.a nechám ho nakysnúť.

2. Krok

Cesto potom jemne vyvaľkám a vykrajujem 2dcl pohárom kolieska.Poukladám na vymastený plech cesto v strea rozcapkam a dám tam zarobený tvaroh a na vrch tvarohu dám za malú kávovú lyžicu jahodového džemu.

3. Krok

Nechám ešte 10 minút kysnúť na plechu. Potrieme olejom a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 °C.asi 30 min po upečení pokvapkáme vodou a prikryjeme utierkou vtedy sú jemnejšie koláčiky.

You Might Also Like