Recept na tento knedlík som našla na internete od autorky pani Johany. Predtým som už nejaké recepty na zemiakový knedlík skúsila, ale žiadny nedopadol takto – najlepší knedlík, aky som kedy urobila, dokonca ani ten kysnutý sa na toto nechystá. Vôbec nie je tuhý a osliznutý, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšie, určite skúste.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1/2 kg hrubej múky,
1 -2 vajcia podľa veľkosti
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.
Po uvarení-môžu byť aj rozvarené – ich roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.
Ja používam ručný šľahač.
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.
Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku a balením do fólie ešte upravíme tvar.
Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom.
A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme, upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.
Varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón. Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.
Zdroj: minibazar.sk