Kuracie prsia neboli nikdy tak lahodné. Skvelý recept na zemiakový pác, po ktorom budú EXTRA krehké a lahodné. Toto zvládne každý

Zdieľať článok na

Obed, ktorý pohladí chuťové poháriky. S cesnakovou omáčkou, hranolkami, zemiakmi alebo ryžou, vrátane zeleniny sa bude celá rodina oblizovať až za ušami.

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

Zemiakové cestíčko:

2 vajcia 
0,5 pohára mlieka 
1 pohár múky 
3 štipky soli 
3 štipky korenia 
polovica malého zemiaka

Cesnaková omáčka:

2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku alebo 3/4 lyžičky sušeného cesnaku 
200 g 12% kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu 
1 kopcovitá lyžica majonézy 
soľ, korenie, 
2 štipky cukru

Na potretie mäska:

korenie podľa chuti 
prelisovaný cesnak

Postup:

Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, naklepeme, potrieme cesnakom (nepovinné), posypeme korením (podľa chuti), a vložíme na pár hodín do chladničky, najlepšie na celú noc.

Suroviny na omáčku zmiešame a zemiaky nastrúhame na jemné časti a celú zmes vložíme do chladničky.

Suroviny na zemiakové cestíčko rozmixujeme na najvyššom stupni. Následne v ňom kuracie kúsky obalíme.

A v rozohriatom oleji ich smažíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku.

 


Zdieľať článok na

You Might Also Like