Kuracie mäso na masle a cesnaku: Objavte jednoduchý recept na vytvorenie nezabudnuteľného obedu!

Kuracie mäso na masle a cesnaku je jednoduchý a rýchly recept, ktorý získava srdcia všetkých milovníkov chutného a voňavého jedla. Táto kombinácia vás určite očarí a stane sa jedným z vašich obľúbených obedov.

Pripravte si tento vynikajúci obed z kuracieho mäsa, ktorý si zamilujete už pri prvom ochutnaní. Opečené na masle s cesnakom, bude mäso nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné. Pridajte obľúbenú prílohu a máte jednoduchý, no vynikajúci obed.

Recept na kuracie mäso na masle a cesnaku: 

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • čierne mleté korenie
  • 2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky
  • 40 g masla
  • 5 – 6 strúčikov cesnaku
  • 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  2. Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme a posypeme múkou. Premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.
  3. Na panvicu si nalejeme rastlinný olej a rozhorúčime. Mäso sprudka opečieme a potom vyberieme z panvice.
  4. Do panvice vložíme maslo a necháme ho rozpustiť. Cesnak nasekáme nadrobno a opečieme na masle.
  5. Zaprášime trochou múky, premiešame a zalejeme vývarom. Pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso.
  6. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s obľúbenou prílohou. Dobrú chuť!

Kuracie mäso na masle a cesnaku je jednoduchý a rýchly recept, ktorý si zamilujú všetci milovníci chutného a voňavého jedla. Postupujte podľa nášho receptu a vytvorte skvelý obed, ktorý získava srdcia všetkých gurmánov.

Videorecept: 

zdroj: KAZAN

You Might Also Like