Kuracie mäso na masle a cesnaku je jednoduchý a rýchly recept, ktorý získava srdcia všetkých milovníkov chutného a voňavého jedla. Táto kombinácia vás určite očarí a stane sa jedným z vašich obľúbených obedov.
Pripravte si tento vynikajúci obed z kuracieho mäsa, ktorý si zamilujete už pri prvom ochutnaní. Opečené na masle s cesnakom, bude mäso nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné. Pridajte obľúbenú prílohu a máte jednoduchý, no vynikajúci obed.
Recept na kuracie mäso na masle a cesnaku:
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- čierne mleté korenie
- 2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky
- 40 g masla
- 5 – 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- 1 ČL oregana
- 1 ČL citrónovej šťavy
- petržlenová vňať
Postup:
- Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme a posypeme múkou. Premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.
- Na panvicu si nalejeme rastlinný olej a rozhorúčime. Mäso sprudka opečieme a potom vyberieme z panvice.
- Do panvice vložíme maslo a necháme ho rozpustiť. Cesnak nasekáme nadrobno a opečieme na masle.
- Zaprášime trochou múky, premiešame a zalejeme vývarom. Pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso.
- Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s obľúbenou prílohou. Dobrú chuť!
Kuracie mäso na masle a cesnaku je jednoduchý a rýchly recept, ktorý si zamilujú všetci milovníci chutného a voňavého jedla. Postupujte podľa nášho receptu a vytvorte skvelý obed, ktorý získava srdcia všetkých gurmánov.
Videorecept:
zdroj: KAZAN