Úžasný obed s kuracím mäsom a zemiakmi na plechu, ktorý je ľahko a rýchlo pripravený len z niekoľkých surovín. Tento vynikajúci recept je skvelý na letný obed s rodinou, keďže sa nevyžaduje veľa času ani námahy. Tento recept sme objavili na blogu dans la cuisine de sou a teraz ho prinášame aj vám.
Potrebujeme:
- olivový olej
- Cibuľa
- 4 zemiaky
- paradajka
- 3 kuracie filety
- 2 vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- strúhaná mozzarella
- soľ
- korenie
- kari
- provensálske bylinky
Postup:
- Očistite a nakrájajte cibuľu a zemiaky na plátky.
- Vymastite misu olejom a uložte do nej cibuľu a zemiaky.
- Umyjte, osušte a nadrobno nakrájajte kuracie mäso. Ochutíme soľou a koreninami a uložte na vrstvu zemiakov.
- V miske zmiešajte smotanu s vajíčkami, soľou a koreninami a nalejte na mäso.
- Prikryte misu navlhčeným papierom na pečenie alebo alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
- Potom odkryjte, posypte strúhaným syrom a uložte plátky paradajky. Nechajte ešte 10 minút zapiecť.
- Podávajte a prajeme vám dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj:dans la cuisine de sou