Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Lepšie jedlo som už dlho nejedla!

Spread the love

Kuracie mäso môžete pripraviť na milión spôsobov. Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku. Tento obed som robila ešte v nedeľu. V nedeľu vždy navarím viac, aby zostal obed aj na pondelok, ale tento neostal…

Všetko sa zjedlo, dokonca k obedu si manžel naložil aj druhýkrát, vraj to bolo fantastické. Určite vyskúšajte, ak máte dosť klasického kuracieho mäska na prírodno.

Suroviny

300 g kuracie prsia
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
3 lyžice kyslá smotana
2 lyžice dijonská horčica
2 lyžice obyčajná horčica
2 lyžice hladká múka
1 šálka horúca voda
soľ, korenie
rastlinný olej

Marináda na mäso:
1-2 lyžice kari korenia
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice sójová omáčka
korenie

Postup prípravy

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

You Might Also Like